Moeder Aarde is erg onrustig
Helaaszijn de afgelopen week delenvan Indonesië getroffen door natuurrampen. De Merapi vulkaan op Java is uitgebarsten. Veel slachtoffers zijn gevallen onder de bevolking die aan de voet van de vulkaan wonen.

Het eiland Sumatra heeft met een aardbeving te maken gehad met een kracht van 7,2 tot 7,5 op de schaal van Richter. De tsunami die daardoor ontstond heeft op de Mentawai eilanden aan veel mensen het leven gekost en 400 mensen worden nog vermist.

Kortom, Moeder Aarde is erg onrustig.
Misschien is het een geruststelling om te weten dat wij naar een ander deel van Indonesië gaan, namelijk Sulawesi. Dit eiland ligt op grote afstand van de getroffen gebieden. Evengoed beseffen we dat wij ons daar ook in risicogebied bevinden.
Met ons eerste bordje snert al achter de kiezen en een lange vliegreis in het vooruitzicht, zullen we ons zaterdagochtend slepend met onze koffers naar het station begeven om van daaraf met de trein naar Schiphol te vertrekken. Inchecktijd Schiphol: uiterlijk 9.30 uur. Om 12.00 uur verlaat ons vliegtuig ons koude kikkerlandje.
Bestemming: Kuala Lumpur → Jakarta → Makassar (Sulawesi). Aankomst Makassar: zondag 31 okt. om 19.10 uur.
De weersvoorspellingen voor Sulawesi zien er momenteel niet gunstig uit. Veel onweer en regen, maar evengoed een hoge temperatuur, 32 graden. We zullen de Hollandse koelte nog missen als wij, Danny en ik, Tjeerd is 'hittebestendig', straks in het Verre Oosten de warmte proberen te trotseren. We zullen ons zonodig tegen de regen wapenen met paraplu's en de wegwerp-regenponcho's van Xenos.
Wordt vervolgd....
Gelukkig zijn die aardbevingen geweest, de spanning is weer even uit de tectonische platen. Sulawesi ligt wat verder van de Indo-Australische plaat, die onder de Euraziatische plaat (waar Indonesië op ligt) schuift. Jullie zitten goed (pfffff!).
Nog een tip: snert kun je ook invriezen. Lekker voor onderweg!